Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013 12:59

Integralno pšenično brašno

Napisao
Ocjena
(0 Glas(a)ova)
Graham brašno
Meljavom čitavog zrna pšenice dobiva se integralno pšenično brašno. U domaćinstvu je vrijedan sastojak domaćeg kruha, palačinki, biskvita, pizze. Trajnost brašna je 9 mjeseci ako ga čuvamo na suhom i hladnom mjestu. Najbolje je po otvaranju vrećice brašno presipati u staklenu ili drvenu posudu s poklopcem.
Punovrijedno, integralno brašno pšenice je jedan od najboljih izvora primarnih bjelančevina. Pšenične posije su bogate neprobavljivim vlaknima, sadrže malo masnoće, ali vitamina skupine B. U klici može biti i do 12% masnoće. U njoj se nalaze šećeri saharoza i maltoza.
Blagi okus zbog ''ljepljivih bjelančevina'' idealna za razna jela i pekarske proizvode, bogata vitaminom B1, provitamin A, fosfor, kalij.

Hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energetska vrijednost .....................341,2 kcal
Bjelančevine ......................................11,0 g
Ugljikohidrati ..................................... 71,1 g
Masti ................................................ 1,4 g
* Vrijednosti mogu odstupati ovisno o sirovinama
slogan prijateljstvo s prirodom proizvodi
Pročitano 2396 puta Posljednja izmjena Četvrtak, 17 Svibanj 2018 14:46
© 2018 - 2019 Božjakovina d.d.