Stavite vodu da provre i u nju stavite zobene pahuljice, pažljivo mješajući. Kuhajte 20-ak minuta na umjerenoj vatri, dok se ne stvori prilično gusta masa. Zatim dodajte šljive koje ste prethodno oprali, namočili u vodi da nabubre. Malo posolite i stavite u zdjelu; dodajte ohlađeno vrhnje, lagano promiješajte i poslužite.
Kuhati juhu od rajčice po uobičajenoj recepturi, umjesto tijesta ili riže dodati 2 šake BiVita zobenih pahuljica na 1 litru juhe, 15 minuta prije kraja kuhanja. Nema boljeg okusa!!!
Skuhati BiVita - Pahuljice od triju žitarica u vodi u omjeru 3:1 (voda:pahuljice) na laganoj vatri uz miješanje da se ne zalijepe. Dodati med i naribanu jabukicu. Super kašica za doručak ili užinu.
Napraviti umak Bolognese (pirjani luk, mljeveno meso ili piletina na komadiće, umak od rajčice). Skuhati Palentu (kukuruznu krupicu) BiVita na gusto (10 minuta) preliti u posudu za pečenje, zaliti umakom bolognese, te zapeći u pećnici.
Na isti način možete napraviti i Palenta-pizzu, tj. pizza tijesto zamijeniti palentom, preliti u posudu za pečenje, poslagati sastojke za pizzu na površinu i zapeći u pećnici.
U Müsli BiVita se može dodati i svježeg narezanog voća.
Odličan recept za djecu je pripremiti ga namočenog u toploj bijeloj kavi (cikorija, Bianca) ili kakau.
Može i u mlijeku, ali toplom. Ako se priprema u hladnom mlijeku ili jogurtu potrebno je da pahuljice odstoje barem 15-ak minuta kako bi omekšale. Prema želji dodati med ili smeđi šećer.
Müsli možete primješati u voćnom jogurtu, te ostaviti 1 sat u hladnjaku da bude osvježavajući obrok!