Ponedjeljak, 17 Siječanj 2011 08:58

Varivo od ječma

Ocjena
(0 Glas(a)ova)
SASTOJCI:
  • 80 g BiVita ječmene kaše
  • 100 g graha
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 mrkva, 1 struk celera,
  • 1 poriluk,
  • 1 vezica peršina,
  • 2 lovorova lista
  • maslinovo ulje,
  • sol.
Operite grah i ostavite ga da odstoji u vodi. Ječam također operite i namočite, a potom ga skuhajte s grahom i lovorom u puno vode, tako da na kraju ne bude suho. Dodajte očišćeno i na komadiće narezano povrće koje ako želite, možete prethodno popržiti na malo ulja. Kuhajte poklopljeno na umjerenoj vatri i kada je ječam kuhan, posolite i začinite sitno nasjeckanim peršinom. Poslužite vruće. Ne zaboravite da vodu u kojoj je bio namočen grah ne treba koristiti za kuhanje.
Pročitano 2866 puta Posljednja izmjena Utorak, 02 Listopad 2018 09:23
© 2018 - 2024 Božjakovina d.d.