Ponedjeljak, 17 Siječanj 2011 08:57

Ljetni ječam

Ocjena
(0 Glas(a)ova)
SASTOJCI:
  • 200 g BiVita ječmene kaše,
  • 3 rajčice
  • 1/2 krastavca,
  • 1 paprika
  • 2 vlasca,
  • 50 g crnih maslina,
  • nekoliko listova svježe metvice (mente),
  • sok 1 limuna,
  • 2 žlice badema,
  • crvena paprika,
  • maslinovo ulje,
  • sol
Oprati, namočiti i skuhati ječam (oko pola sata kuhanja u vreloj vodi). U međuvremenu sve ostalo pripremiti, jer se ječam poslije kuhanja treba ohladiti. Kada se dovoljno ohladio, narezati rajčice na kockice, krastavac i papriku na kriške i pomiješati sve s ječmom u zdjeli za salatu. Ostaviti da odstoji oko pola sata i za to vrijeme krupno narezati masline i listove metvice, usitniti badem i vlasac i iscijediti limun. Na kraju sve pouljiti i posoliti. Sve miješati drvenom žlicom i poslužiti.
Pročitano 1067 puta Posljednja izmjena Petak, 18 Svibanj 2018 10:21
© 2018 - 2019 Božjakovina d.d.